INR-omamittaus missä ja milloin tahansa – CoaguChek® INRange

CoaguChek® INRange on INR-seurannan uusi standardi, joka mahdollistaa omamittauksen missä ja milloin tahansa.

CoaguChek INRange -mittarilla mitataan veren hyytymisaikaa (protrombiiniaikaa, PT) käyttämällä tuoretta, sormenpäästä otettavaa verinäytettä. Protrombiiniaikatesti (INR) on yleinen hyytymisaikatesti, jonka avulla voidaan seurata veren hyytymisarvoja varfariinilääkettä käyttäviltä henkilöiltä.

Tutkimukset ovat osoittaneet INR-arvon omamittauksen parantavan potilaan elämänlaatua ja tyytyväisyyttä. Pienikokoinen ja helppokäyttöinen varfariinilääkityksen seurantaan kehitetty CoaguChek INRange-mittari kulkee helposti mukana.

Jos sinulle on määrätty varfariinilääkitys ( Suomessa Marevan®), tiedät että veren hyytymisaikaa tulee seurata säännöllisesti. Verinäytteestä määritetään PT/INR-arvo, joka kertoo veren hyytymisajan. Mutta tiesitkö, että voit tehdä tämän kaiken itse kotona, matkoilla tai missä ikinä oletkaan? Omamittaus helpottaa elämää, mutta myös:

  • Antaa tuloksen heti käyttöösi, joten lääkitys pystytään säätämään nopeammin.
  • Sallii säännöllisemmät mittaukset, jotta voit varmistua olevasi lääkärin määrittelemällä tavoitealueella (hoitoalueella).
  • Vapauttaa sinut säännöllisiltä laboratoriokäynneiltä ja antaa aikaa muihin päivän askareisiin.

Monet varfariinia käyttävät potilaat seuraavat lääkehoitonsa vaikutuksia CoaguChek INRange -mittarilla. Veriarvojaan itse testaavat ja seuraavat potilaat eivät ole sidottuja vastaanottokäynteihin. Säännölliseen omaseurantaan sitoutuneet potilaat myös huomaavat, miten esimerkiksi ruokavalio, uni ja alkoholi vaikuttavat heidän INR-arvoonsa. Koska tulokset ovat heti käytössä, asiakkaan omamittaus lisää turvallisuuden tunnetta.

CoaguChek INRange -mittariin voi asettaa muistutuksia INR-mittauksesta, lääkityksestä ja seuraavasta tapaamisesta. Se auttaa asiakasta noudattamaan sovittua hoito-ohjelmaa.

Kun ryhdyt omamittaukseen, voit viettää enemmän aikaa hoitoalueella ja vähemmän aikaa laboratorion odotustilassa. CoaguChek INRange –mittarin avulla se on helppoa.

Hyytymisestolääkityksen seuranta ja säätäminen CoaguChek INRange mittarin tulosten avulla edellyttää yksityiskohtaisten neuvojen ja ohjeiden saamista hoitohenkilökunnalta.

Keskustele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa mahdollisuudestasi siirtyä omamittaukseen/-hoitoon sekä koulutuksesta ennen mittarin ostamista. Kansallisen suosituksen mukaan vieritestaukseen perustuvan INR-seurannan aloittaminen on harkittava potilaskohtaisesti kliinisin perustein.1 Uuden potilaan 3 ensimmäistä mittausta on hyvä määrittää rinnan INR-vierilaitteella ja suoniverinäytteestä laboratoriossa.1

viite: 1. Suomen Lääkärilehti; Joutsi-Korhonen Lotta, Lassila Riitta, Savolainen Eeva-Riitta;2010(42):3434-37.

Loading...